Boule för äldre på Tunans bana

 

Nu blir det boulespel i Alsen för byns äldre bybor. Krokoms­bo­städer och Alsens IF samarbetar kring att få fart på den ny­bygg­da boulebanan vid seniorlägenheterna på Tunan.

Tillsammans kan man göra fantastiska saker för varandra, och just det är vad som håller på att hända i Alsen. Krokomsbostäder har fått en förfrågan från Alsens IF om att få använda den nybyggda boulebanan, som har byggts främst för området Tunans hyresgäster, så att även andra äldre invånare i byn kan njuta av att spela boule en gång i veckan. Svaret från Krokomsbostäder är självklart ett ja!

– Det är verkligen en positiv sak att inte bara de äldre som hyr av oss får möjligheten till en aktivitet, säger Linus Ekqvist, VD på Krokomsbostäder.

Tanken är att en gång i veckan kunna samla alla intresserade som bor i Alsen och spela boule tillsammans. Alsens IF har köpt in ett bouleset och bokat in torsdagar klockan 13.00 för träffarna med start den 6 juli. Initiativtagaren Sandra Hägglöf från Alsens IF berättar att hon hoppas att det blir många som kommer för att träffas och ha ett härligt umgänge vid boulebanan.

– Jag besökte boulebanan tidigare i våras och blev imponerad av hur bra den såg ut. Det känns verkligen roligt att kunna hitta på något som engagerar de äldre i byn och som skapar aktivitet här hos oss, säger Sandra Hägglöf.

Det här samarbetet mellan Krokomsbostäder och Alsens IF visar på en positiv inställning och engagemang för att skapa en meningsfull och aktiv gemenskap i Alsen.