Krokomsbostäder Cup är länets största futsalturnering

Futsal, Krokomsbostäder cup

 

Det finns en lång tradition att spela futsal (inomhusfotboll) i Krokom. Tidigare hette turneringen Krokom Cup och arrangören är fortfarande Krokom Dvärsätts IF.

Därför är vi med

Krokomsbostäder fortsätter att vara huvudsponsor för cupen, vilket det kommunala bostadsbolaget varit de senaste åren.
-Vi vill vara med på detta, det är ett bra arrangemang som engagerar närmare 500 barn med föräldrar och ger ett schysst tillskott till föreningslivet, samtidigt som vi är med och stimulerar rörelse och i slutändan folkhälsan, sen är det ju galet kul för ungarna, säger Linus Ekqvist som är vd på Krokomsbostäder.

Cupen

Under tre dagar pågår turneringen helgen 17-19 mars och det spelas inpå småtimmarna, fram till midnatt. Ungdomar i åldrarna 8-15 år deltar, både tjejer och killar såklart.

Betydelse som huvudponsor

Krokom Dvärsätts IF´s Peter Lindberg är cupgeneral och jobbar för högtryck med cupen.Han förklarar betydelsen av att Krokomsbostäder finns med i som huvudsponsor.

-För oss ger det ju en grundtrygghet att ha en sådan partner för att kunna genomföra cupen, utan den skulle det vara mycket tuffare ekonomiskt, bara dommararvoden landar på 10 000 kr. För oss ger cupen en ekonomisk vinst in i föreningen som vi skulle ha svårt att få ihop annars. Den vinsten kan vi lägga i vår egen verksamhet framåt, säger Peter Lindberg.