Informationsmöten om tryggare boende för äldre

Seniorer tar en gruppbild med mobiltelefon
bildp på Stina Pålsson, fastighetsförvaltare, Krokomsbostäder

 

Trygghetsboende är en populär och ganska ny boendeform. I samarbete med Krokoms­bostäder arrangerar Krokoms kommun tre digitala informationsmöten under juni månad för att berätta mer om vad som är på gång.

Ett trygghetsboende är ett boende som är utformat för att fungera bekvämt och med tillgång till social samvaro med andra äldre. I eller i anslutning till boendet ska det finnas tillgång till en gemenskapslokal för måltider, samvaro, hobby och rekreation. Det ska också finnas tillgång till daglig personal som kan erbjuda de boende service eller hjälpa till att anordna aktiviteter.

Linus Ekqvist, vd på Krokomsbostäder, berättar att efterfrågan på den här typen av boende ökar och att bolaget har påbörjat en anpassning av befintliga lägenheter i Föllinge och Alsen.

- Det känns viktigt att kunna möta efterfrågan och bidra till att skapa attraktiva bostäder för äldre. Det är en hel del på gång i Föllinge, Alsen och Krokom på det här området och det kommer jag berätta mer om, säger Linus Ekqvist.

Mer information och länk till respektive möte hittar du på kommunens hemsida, klicka på den röda texten för att nå informationen om respektive möte

Trygghetsboende Alsen - 7 juni 13.00-15.00 >>

Trygghetsboende Föllinge - 14 juni 10.00-12.00>>

Trygghetsboende Krokom - 15 juni 13.00-15.00>>