Introduktion i IT för seniorer - en succé!

Gerhard Rosenau och Ingemar Hellström, två av de glada och engagerade deltagarna i IT-introduktion för seniorer.

 

Under några intensiva timmar en eftermiddag i november fick ett tjugotal hyresgäster i åldern 65 år och äldre, bekanta sig med läsplattor, internet och teknik.

Intresset var stort när Krokomsbostäder bjöd in till en introduktion i IT för sina seniora hyresgäster. För Anders Wesmander, IT-ansvarig och en av initiativtagarna, var gensvaret över förväntan

- Ja, inbjudan delades ut i brevlådorna under en måndag och under tisdagen blev samtliga 20 platser bokade. Dessutom hade 16 personer antecknat sig på kölista, berättar Anders.

Krokomsbostäder har investerat i ett öppet bredbandsnät. Alla hyresgäster har gratis tillgång till bredband med en hastighet på 0,5/05 Mbit/s. Kenneth Karlsson, vd i Krokomsbostäder ser fördelarna i investeringen och förklarar idén med att erbjuda introduktion i IT för seniorer.

- Vi vill erbjuda våra hyresgäster ett modernt boende och vill såklart att alla våra hyresgäster ska kunna använda tillgänglig teknik. Är man då nybörjare eller känner sig lite osäker ska man få möjlighet att bekanta sig med tekniken, säger Kenneth Karlsson.

Det var en skara engagerade deltagare som provade läsplattor, sökte information och diskuterade möjligheterna med internet. Frågorna haglade oavbrutet. Birgitta Agerberg, bostadsförmedlare, var en av handledarna och hade fullt upp under eftermiddagen.

- Det var jätteroligt att kunna hjälpa till och en fin möjlighet att få träffa hyresgästerna under lite annorlunda förhållanden, säger Birgitta Agerberg.

Deltagarna var mycket nöjda och samtliga efterfrågade en fortsättning.

- En lyckad satsning som givetvis ska följas upp. Under våren 2018 kommer vi att köra ytterligare en grundintroduktion och planer finns för en fortsättning – ett steg två, avslutar en nöjd Anders Wesmander.